RSS

Happy Birthday Sayang

Posted by : Coklat Di Hati at 3:39 PM 0 Comments

16pcs moist chocolate cupcake with ganache .... finishing buttercream ...
Tempahan ni melalui seorang kawan. Dia mahukan bunga-bunga wrna pink... untuk diberi pada teman istimewanya sempena hari lahir ... :) . TQ ..

 Dalam special box ..
16pcs moist chocolate cupcake with ganache - buttercream



HAppy Birthday Sayang ....
  Moga sayang selama-lamanya ... :)
Tumpang happy sebenarnya ..
Penuh dengan bungaaaaaaaaaaaa

Door Gift cute Box

Posted by : Coklat Di Hati at 2:56 PM 0 Comments

Box ni ada 'clear window' boleh nampak isi dalam serta bertangkai, senang untuk di bawa.. Corak pun menarik ' english style' .. Sebenarnya boleh isi macam-macam dalam cute box ni, yang nie dia mahukan 1pc praline chocolate dengan 1pcs kek cawan coklat  (papercup saiz 9). Dia minta 60set , tapi saya tak tanya pula untuk majlis apa ... :) . Apa-apa pun terima kasih.







 1pcs praline chocolate
  1pc chocolate cupcake

60sets door gift

menarikk kan !!




Pilihan untuk di isi dalam cute box nie :
telur pindang, 2biji coklat praline, coklat oreo, kerepek@muruku, buttercream cupcakes.

Tastier Even Better

Posted by : Coklat Di Hati at 9:40 AM 0 Comments

 Nie tempahan dari kawan. Sebenarnya dia dah merasa yang serupa ini tapi saya buat bentuk 'ball' dalam paper cup... Kata dia, rasanya ermmmm .. :). Dia minta saya buatkan untuk diberi pada rakan baiknya. yang ini saya hanya potong-potong dan masukkan dalam papercup.

Bubble rice & nuts disaluti coklat dijadikan cenderahati untuk teman karib...16pcs dalam clear tray ...

 Disebabkan stok saya banyk reben biru ni... ikat reben biru laa lagi

peminat biru laaa
 Walaupun rupaku buruk, tetapi sekali digigit akan gigit, gigit, gigit lagi .. hahaha

Clear tray ada gold line lagi tepi dia. Kalau tak ada reben pun dah ok mcm nie...

Cupcakes

Posted by : Coklat Di Hati at 5:16 PM 0 Comments

Buttercream cupcakes, Pipping Jelly & Fondant cupcakes


Buttercream cupcakes - rose bud

Pipping jelly cupcakes

Buttercream cupcakes

Buttercream cupcakes - clown

Fondant cupcakes

Birthday Cupcakes

Posted by : Coklat Di Hati at 2:57 PM 0 Comments

Anak saudara kak ella yang order cupcakes ni sempena hari lahir dia. Dia hendakkan warna purple & cream, tapi maaf saya tak dapat cari tone cream :) , dpt warna ni pulak... Dia mahukan bunga-bunga dan huruf 12.03.11 sempena tarikh lahir dia.. Saya hanya buat bunga rozzet sahaja.. 

16pcs buttercream cupcakes
dalam box ni tak bimbang cupcakes tu tergolek

12.03.11 tarikah lahir dia

buttercream bunga rozzet secomel yang boleh

Loly Edible Image

Posted by : Coklat Di Hati at 2:47 PM 0 Comments

Tempahan dari kak ella , loly oreo edible image 30 pcs .. dengan cheese tart 50pcs kiwi  & 50pcs strawberry. thanks kak ella...
30pcs loly oreo edible image.. habis ke makan nie ? :)


sebenarnya anak kak ella nakkan image minnie mouse, tapi kehabisan stok saya gantikan dengan dengan hello kitty, winnie the pooh & barbie. Sorry sebab tak inform gantikan image lain. :)

50pcs kiwi cheese tart & 50pcs strawberry cheese tart. terima kasih kak ella sebab kata sedap :)

Oreo Choc Birthday Set

Posted by : Coklat Di Hati at 12:28 PM 0 Comments

Set BIrthday Oreo Choc Edible Image ni tempahan dari Puan Nani untuk anak perempuan dia Norsyuhada yang menyambut hari lahir yang ke 9 tahun. Happy Birthday Nor ...

Hello Kitty .. comeii  :)
Hepi B'Day Nor 9th years old
Oreo Choc Edible Image Birthday Set (9pcs)


HEPI B'DAY NOR

Edible Image Birthday Cake

Posted by : Coklat Di Hati at 2:30 PM 0 Comments

Barbie Edible Image Birthday Cake
Kek ni sempena hari lahir Aina pada 10/3 nie yang ke 5 tahun. Kek nie saya buat kek span dengan 3 rasa, iaitu coklat,oren dan strawberi. Buttercream tu berperisa lemon... Hrmm ..

Happy Birthday AINA ..

Favourite Loly

Posted by : Coklat Di Hati at 2:51 PM 0 Comments

Favourite Loly dari murid-murid .... begitu juga Oreo Choc berbentuk love ..

 Loly bentuk love ni , murid suka letak huruf-huruf di atasnya. Yang ni sy tidak mengenakan bayaran untuk huruf kat ats tu.. FREE jer ... harga pun sungguh-sungguh rendah untuk murid dan mereka mampu membelinya.
Seronok melayan kehendak murid-murid nie, walaupun rumit dan mengambil masa untuk membuatnya tapi yang penting saya happy membuatnya......



Loly bunga ni pun menjadi favourite murid-murid sebab yang ni saya bagi harga terendah untuk mereka. :)

"STUDENT PRICE" nilai terhebat ... rasa teringat ..

Cheese Tart - Gift Set

Posted by : Coklat Di Hati at 5:37 PM 0 Comments

Tempahan dari Pn Zana untuk diberi pada ibunya sempena 'hari wanita' .. hehe bgus nye ingat ibu dia seorang wanita.. Katanya nak beri coklat takut ibu dia tak mahu makan, so dia suruh buatkan cheese tart, sy letak filling coklat. Selain ni Pn Zana tempah tart filling chocolate peanut butter untuk makan-makan sekeluarga . TQ.

Dan kalau nak tau box yang saya gunakan ni saya buat sendiri tau!! custom made .. limited
9 pcs chese tart filling chocolate "Luv Mom "

Mini Tart - Chocolate Peanut Butter

Loly Loly

Posted by : Coklat Di Hati at 12:37 AM 0 Comments

Tempahan ni melaui my kawan dari kawan sama opis dia. Katanya untuk di bawa ke tadika anak dia untuk diberi pada kawan-kawan anaknya sempena hari lahir. TQ

Sebahagian dari 50pcs lolichoc yang di tempah.
LoliChoc bertema 'Garden'




50 pcs loliChoc bertemakan 'Garden"

Set Hantaran Pertunangan

Posted by : Coklat Di Hati at 11:19 AM 0 Comments

Set hantaran pertunangan Midi & Ayu yang ditempah oleh ibu Midi. Tema warna biru dan putih. Sebenarnya saya tak berapa gemar menggunakan warna terlalu banyak, sebab tu biru tu nampak muda saja... Tapi kalau ada customer yang mahukan warna yang lebih cerah/terang , saya ikut kemahuan customer .. :) 






26 pcs praline chocolate
1pc chocolate box (S)







                             Layan gambar ...............