RSS

Pillow Fondant Cake

Posted by : Coklat Di Hati at 10:19 AM 0 Comments

2 stack pillow fondant cake - purple & white. Choc Moist cake 3kg + Buttercake 1kg. Dah siap beratnye dekat 8 kilo ... aduiii.

Kek Bantal Kusyen

Kek Bantal Kusyen 2 tingkat
Kek ini di order oleh kakak untuk majlis persandingan adik lelakinye. Kakak sponser lah kek nie... Bertuah adik ni kan.. Terima kasih ..

Chocolate LOve You & Miss You

Posted by : Coklat Di Hati at 10:09 AM 0 Comments

Mudah sahaja untuk menyatakan sayang dan rindu kamu pada seseorang. Hantar sahaja set coklat ini untuk si dia... kalau anda perlukan kami terus menghantar set coklat ini kepada si penerima, kami akan uruskan..... Yang berhampiran dengan kami, boleh kami 'by hand' saja dan yang jauh tu kami akan postkan kepada si penerima tapi ada tambahan charge post yer ..

Set coklat yang comel2 saja untuk si dia yang comeyyy

I Love You - set ni dalam 'hard box' cantik, harga pun lebih sikit

I Miss You Chocolate

Ni set budget harga berpatutan - bekas plastik transparent
Set coklat boleh di post tak kira di mana anda berada. By Post Laju. Nak guna courier service pun boleh juga itu bergantung pada anda, sebab anda yang membayar harga courier tersebut.

Bunga-bunga Cheese Tart

Posted by : Coklat Di Hati at 1:30 PM 0 Comments

Tak Tahu lah masa ni rajin atau kenapa. Walaupun agak sibuk tapi sempat lagi tangan ni nak melukis-lukis di atas cheese nie. Sesekali bertukar wajah apa salahnya kannn... Berseri-seri di pagi raya nanti ..




Coklat Di Hati Di Berita Harian Edisi Johor

Posted by : Coklat Di Hati at 6:08 PM 0 Comments

01-08-2012 - BERITA HARIAN edisi JOHOR.

Jambangan bunga bersama coklat

Posted by : Coklat Di Hati at 1:29 PM 0 Comments

Hiasi meja anda di hari raya ini dengan jambangan bunga dan coklat. Berbagai warna boleh di dapati. 
Harga serendah yang anda mampu
 Boleh sms saya jika berminat untuk mendapatkan gubahan ini. Selain di jadikan hiasan di meja sendiri, jambangan ini juga boleh di bawa sebagai cenderahati di hari raya untuk saudara-mara dan rakan taulan.
Contoh hanya menggunakan 10btg bunga coklat.

Bunga coklat boleh ditambah mengikut kehendak pelanggan tapi bertambahnya coklat harganya akan pasti bertambah ... :)

Coklat Sayang Awak

Posted by : Coklat Di Hati at 1:09 PM 0 Comments

Pandai-pandai jer letak tajuk Coklat Sayang Awak. Gift set nie dari seorang gadis untuk 'boyfren' dia maybe. hehehe. Pink Purple . Happy Bezday - Syg Amira Awiee

Tunjukkan perhatian dan sayang anda dengan pemberian coklat seperti ini

Akan bertambah sayang si dia dengan anda atas ingatan anda dengan pemberian coklat kasih sayang ini :)

Kek Batik Lapis

Posted by : Coklat Di Hati at 5:02 PM 0 Comments

Kek Batik Lapis order dari seorang teman. Tapi yang ini untuk kat kedai, yang org punya tu x sempat 'snap' gambar dah kena ambil. Huhu apa2 pun terima kasih .
 Kek Batik lapis ni sempat lah berposing ...


Boleh juga di jadikan hidangan di Hari Raya ... dah nak raya kan .... 
Untuk makluman segala kek dan kek lapis sempena sambutan Aidilfitri akan di buat seminggu sebelum Hari Raya ...

Blueberry Cheese Tart

Posted by : Coklat Di Hati at 1:33 PM 0 Comments

Cheese Tart saiz kecil sedikit dari biasa. 4.5cm. Atas permintaan hendakkan saiz yang kecil sedikit. Pelanggan dah request, so kena lah buat :) .

Blueberry Cheese Tart : saiz 4.5cm

50pcs blueberry cheese tart

Oreo Choc with Edible

Posted by : Coklat Di Hati at 4:51 PM 0 Comments

Order dari seorang guru sebagai cenderahati. Sehari sebelum Ramadhan ... Trima kasih cikgu ...

= Terima Kasih  PSS/BM =

Inti : Oreo , Badam & Karamel Berperisa

Untuk Guru Tersayang

Posted by : Coklat Di Hati at 1:19 PM 0 Comments

Set 12pcs ni dari seorang murid untuk guru tersayang . Baik murid nie kan, ingat cikgu dia. Mesti special cikgu ni bagi dia.

Cikgu Amira


Apam Polkadot

Posted by : Coklat Di Hati at 1:28 PM 0 Comments

Apam Dot-Dot . 200pcs order dari kenalan untuk majlis kenduri sempena menyambut ramadhan. Terima kasih kak. Sebenarnya akak ni pun rakan sama-sama membuat dan menjual kek dan kuih-muih. Macam ini lah kami sentiasa bekerja sama. Bila seorang tidak berkesempatan ada juga rakan yang boleh membantu untuk mengambil order tersebut..

 Aneka warna dan aneka perisa

Apam Dot-dot @ Apam Polkadot !!

Coklat Set Hantaran

Posted by : Coklat Di Hati at 1:45 PM 0 Comments

Pink & Putih dengan latar warna coklat asal - menyerlah

Selamat Bertunang Arina & Zahid

Set 12pcs coklat praline

Set 35pcs & set 12pcs

Tempahan dari Ariana untuk majlis pertunangan beliau. Terima kasih Ariana. Gembira rasa bila Ariana ambil coklat tersebut dan dia menyatakan amat berbaloi dengan harga yang di bayar .. :) .
Nanti tiba masa pernikahan jangan lupa "coklat dihati" yer .. tempahan untuk kek pengantin pula ke

Selamat pengantin Baru : Ida & Jahid

Posted by : Coklat Di Hati at 5:54 PM 0 Comments

2 tiers wedding cake
kek : choc moist + buttercream
tema : putih purple



Selain kek 2 tingkat ni, pengantin ada juga order 2 kek lain untuk hantaran .. tapi x dapat nak ambil gambar... x berkesempatan .. maklumlah minggu2 pengantin nie...

3 tiers wedding cake

Posted by : Coklat Di Hati at 5:42 PM 0 Comments

3 tiers wedding cake - choc moist + fresh cream
tema : hitam putih n nak sikit2 pink , pastu ada kumbang n bunga ... romantik n ada makna kata pengantin perempuan.. :) . terima kasih Oja dan Selamat pengantin Baru, sian pengantin perempuan terpaksa tinggalkan suami di semenanjung sebab pngantin perempuan bekerja di Sarawak .. xpe kan nnti minta pindah yer ...

02/06/2012




Nurul & Elmy

Posted by : Coklat Di Hati at 6:05 PM 0 Comments

kek pengantin 2 tingkat + cupcakes 
kek : choc moist + buttercream
tema : pink putih + merah

Cupcakes untutk hantaran - pink putih

2 tiers wedding cake ( cake & cupcakes )

Nurul & Helmy - 27.05.12

Cupcakes untuk kat meja kek

Coklat Hello Kitty

Posted by : Coklat Di Hati at 10:35 PM 0 Comments

Coklat hello kitty ni beratnya dalam 100gm . Dalam ber inti biskut dan karamel berperisa.

Yang ini pula beratnya dalam 45gm. Berinti kekacang dan juga karamel berperisa. Boleh dapatkan satu set ini (4pcs) atau boleh juga beli satu-satu ( nak satu bentuk jer ). packing dalam gold case setiap satu. kalau tak mahu dalam kotak , cuma nak bungkus plastik saje pun boleh... Harga???

Release

Posted by : Coklat Di Hati at 10:39 PM 0 Comments

Assalamualaikum .... 
Lamanya tak update blog. Bukan tak nak update,  tapi kesuntukan masa. Nampak gaya kena lantik salah seorang anak yang kat rumah ni jadi tukang update blog. Adoii ... bnyk yg nak di upload gambar ² ni.. sampai tak tahu mana dulu. ..


Letih .... satu hari kat kedai. Rasanya banyak yang nak dibuat tapi apakan daya itu saja yang termampu. tapi syukur ... 


Nak juga cari pembantu yang mahir membuat kek atau roti.. Ada??? Berminat ??? meh la SMS saya. hehehehe. Boleh ke pasang iklan : PEMBANTU KEDAI KEK DAN ROTI diperlukan. Mahir atau separuh mahir dalam membuat kek atau roti.  ( Mcm bagus je kan ) ...

Angry Bird Cake

Posted by : Coklat Di Hati at 6:21 PM 0 Comments

Budak-budak sekarang suka sangat dengan Angry Bird .. Kek angry bird ni untuk hari lahir Izzati..

½ kg Choc Moist Cake

Birthday Girl  so angry bird pun angry bird gugurl dgn reben kuning nya.

~ Happy Birthday Izzati ~ Moga happy dengan kek angry bird gugurl nie ... TQ

Choc Moist Cake

Posted by : Coklat Di Hati at 6:07 PM 0 Comments

Order dari Anum ... dia kata dia peminat kek coklat lembab ... so dia order kek ni untuk hari lahir dia ... Sebenarnya dah dua kali Anum order choc moist cake ni dari 'Coklat Di Hati'.. terima kasih Anum .. Sempena hari lahir Anum, kami doakan Anum memperolehi kesejahteraan dan kebahagiaan dalam hidup ...

1kg Choc Moist Cake Topping Ganache - Buttercream and choco filling


Selamat Ulang Tahun ke-25 Mama... sebenarnya anum suruh tulis Selamat Hari Lahir ke 25 Mama, tapi semasa saya piping tulisan tu sambil menyanyi selamat ulang tahun sayang .. smpi tertulis .. sorry anum

Cake Number One

Posted by : Coklat Di Hati at 6:47 PM 0 Comments

Tempahan dari Hudah di Johor Bahru untuk anaknya yang menyambut hari lahir yang pertama... 1 tahun, baby girl ... TQ hudah ..
1½kg Choc Moist Cake

Happy Birthday Adik Nur Umairah Aqila
Hudah request nak ada air2 or katun2 ... so ni lah yang termampu di hasilkan .. TQ hudah ..

Cheese Cake

Posted by : Coklat Di Hati at 6:32 PM 0 Comments

Hari ini kebetulan ada dua orang yang order cheese cake.. seorang nak cheese cake yang tak ada base ½kg dan seorang lagi 1kg cheesecake apa2  so saya buat new york cheesecake tapi saya tak campur yogourt sebab nanti masam sangat ...

1kg cheesecake with blueberry - Happy 1st Anniversary to En Imran and Puan Fareha
          ~ Dan selamat menyambut kedatangan 1st baby untuk en imran dan puan fareha.. tahniah! ~

½kg cheesecake with blueberry - nak try rasa katanya, moga terasa apa yg nak di rasa .. hehehe TQ